Szukaj znanych osób

Zdzisława Sośnicka

Kategoria: Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 7888
Ocena: liczba gł.: 3

Dyskografia

Albumy studyjne

  • 1972 Zdzisława Sośnicka
  • 1974 Zdzisława Sośnicka 2
  • 1977 Moja muzyka
  • 1980 Odcienie samotności 2 LP
  • 1984 Realia
  • 1987 Aleja gwiazd
  • 1989 Serce
  • 1990 Musicale
  • 1990 Musicals
  • 1997 The best of Zdzisława Sośnicka
  • 1998 Magia Serc
  • 2000 Złota Kolekcja – Kochać , znaczy żyć

Czwórki

  • 1972 - Zdzisława Sośnicka (1.Taki dzień się zdarza raz 2.Nocne preludium 3.Może już jutro 3.Ludzie mówią)
  • 1972 - Zdzisława Sośnicka (1.Dom który mam 2.Dobra miłość 3.Cygańska letnia noc 4.Nie było wtedy róż)

Single

  • 1972 - Dom który mam/Codziennie pomyśl o mnie chociaż raz
  • 1972 - Inne łzy/Tak niewiele mogę tobie dać
  • 1974 - Nie ma drogi dalekiej/Taki dzień się zdarza raz
  • 1974 - Inne łzy/Tak niewiele mogę tobie dać
  • 1977 - Na nas czas/Żyj sobie sam
  • 1977 - Jeden świat/Kochać znaczy żyć (Sopot '77)
  • 1980 - Nie czekaj mnie w Argentynie/Pamiętam wczoraj
  • 1980 - Raz na jakiś czas/W każdym moim śnie
  • 1980 - Żegnaj lato na rok/Tak chciałabym twoją żoną być
  • 1980 - A kto się kocha w Tobie/Nuda/Chcę być z tobą sam na sam/Czy to warto
  • 1984 - Uczymy się żyć bez końca/Realia
  • 2004 - Jak mamy żyć (w duecie z Tede)

Pocztówki

  • 1971 - Najzwyczajniej w świecie
  • 1971 - Codziennie pomyśl o mnie chociaż raz
  • 1971 - Nie było wtedy róż
  • 1971 - Dom który mam
  • 1971 - Cygańska letnia noc
  • 1972 - Tymczasem/Jak cicho
  • 1973 - Aprez-toi
  • 1974 - Śpiewam dzień
  • 1974 - Mam w ramionach świat
  • 1974 - Nocne preludium/Ludzie mówią
  • 1975 - Moja awantura
  • 1976 - Tańczyć, tańczyć bez pamięci
  • 1976 - Nie wiedziałam nic o tobie/Za inny dzień,za inną noc
  • 1976 - Na nas czas/Jeśli mnie serce oszuka
  • 1976 - Pucybut boogie blues/Należy nam się taki dzień
  • 1977 - Przed lustrem/Żyj sobie sam
  • 1979 - Bez ciebie jesień
  • 1979 - Żegnaj lato na rok
  • 1979 - Czy jest gdzieś taki ktoś
  • 1979 - A kto się kocha w tobie
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy