Szukaj znanych osób

Maryla Rodowicz

Maryla Rodowicz

Data urodzenia: 08 grudnia 1945 r.

Kategoria: Aktorki Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 14382
Ocena: liczba gł.: 48

Wybrana dyskografia

  • 1970 Żyj mój świecie (Muza XL 0598, SXL 0598)
  • 1972 Wyznanie (Pronit XL 0806, SXL 0806)
  • 1972 Maryla Rodowiczova (Supraphon XL 013 1286, SXL 113 1286 - CSRS)
  • 1973 Maryla Rodowicz (Amiga 855 391 - NRD)
  • 1974 Rok (Pronit SXL 1099)
  • 1976 Sing-Sing (Pronit SX 1422)
  • 1978 Wsiąść do pociągu (Pronit SX 1661)
  • 1979 Cyrk nocą (Pronit/Wifon SLP 4004)
  • 1982 Święty spokój (Muza SX 2378)
  • 1983 Maryla Rodowicz (Melodia S-60 20239 - ZSRR)
  • 1984 Był sobie król (Polton LPP 015)
  • 1986 Gejsza nocy (Muza SX 2264)
  • 1987 Polska Madonna (Muza SX 2544)
  • 1991 Full (Polton CDPL 023)
  • 1992 Absolutnie nic (Muza SX 3067, PNCD 186; reedycja 1995 Tra-La-La CD 528 568-2)
  • 1994 Marysia Biesiadna (Tra-La-La CD 528 365-2)
  • 1995 Złota Maryla (Tra-La-La CD 528 720-2)
  • 1996 Antologia 1 (Tra-La-La/PolyGram Polska CD 532 856-2)
  • 1996 Antologia 2 (Tra-La-La/PolyGram Polska CD 532 857-2)
  • 1996 Antologia 3 (Tra-La-La/PolyGram Polska CD 532 858-2)
  • 1997 Łatwopalni. Tribute to Agnieszka Osiecka (Tra-La-La/PolyGram Polska 2CD 011 360-2)
  • 1998 Przed zakrętem (PolyGram Polska CD 538 236-2; reedycja 1999 PolyGram Polska CD 546 061-2)
  • 1999 Karnawał 2000 (Universal Music CD 542 198-2)
  • 2000 Niebieska Maryla (Universal Music CD 159 943-2)
  • 2001 12 najpiękniejszych kolęd (Universal Music CD 016 731-2)
  • 2002 Życie ładna rzecz (Universal Music CD 018 111-2)
  • 2003 Sowia Wola (Eulen Willen Studio 2003 Płyta okolicznościowa dla fanów, wyd. w 35 egz.)
  • 2003 Maryla i przyjaciele (Polskie Radio S.A. PRCD 421)
  • 2003 Nejvetši hity (Universal Music 981 531-3 - Czechy)
  • 2004 Wola - 2 - Hopsasa (Płyta okolicznościowa dla fanów, wyd. w 45 egz.)
  • 2005 Kochać (Sony BMG CD 82876733902)
  • 2005 Maryla Voila! Hopsasa (Płyta okolicznościowa dla fanów, wyd. w 65 egz.)
  • 2006 Wola 4u (Płyta okolicznościowa dla Fanów, wyd. w 65 egz.)
  • 2007 Wola na 5 (Płyta okolicznościowa dla Fanów)
  • 2008 ??? (Maryla pracuje nad 26. albumem studyjnym)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy