Szukaj znanych osób

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman

Data urodzenia: 29 sierpnia 1915 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 4106
Ocena: liczba gł.: 1

Filmografia

  • 1932 – Landskamp
  • 1935 – Munkbrogreven
  • 1935 – Bränningar
  • 1935 – Swedenhielms
  • 1935 – Valborgsmässoafton
  • 1936 – På solsidan
  • 1936 – Intermezzo
  • 1938 – Dollar
  • 1938 – En Kvinnas ansikte
  • 1938 – Die Vier Gesellen
  • 1939 – En Enda natt
  • 1939 – Intermezzo: A Love Story
  • 1940 – Juninatten
  • 1941 – Adam Had Four Sons
  • 1941 – Rage in Heaven
  • 1941 – Dr. Jekyll and Mr. Hyde
  • 1942 – Casablanca
  • 1943 – Komu bije dzwon
  • 1943 – Swedes in America
  • 1944 – Gaslight
  • 1945 – Saratoga Trunk
  • 1945 – Spellbound
  • 1945 – The Bells of St. Mary's
  • 1946 – American Creed
  • 1946 – Notorious
  • 1948 – Arch of Triumph
  • 1948 – Joanna d'Arc
  • 1949 – Under Capricorn
  • 1950 – Stromboli
  • 1952 – Europa '51
  • 1953 – Siamo donne
  • 1954 – Giovanna d'Arco al rogo
  • 1954 – Viaggio in Italia
  • 1954 – La Paura
  • 1956 – Anastasia
  • 1956 – Elena et les hommes
  • 1958 – Indiscreet
  • 1958 – The Inn of the Sixth Happiness
  • 1959 – Startime: The Turn of the Screw
  • 1961 – Aimez-Vous Brahms?
  • 1961 – Auguste
  • 1961 – 24 Hours in a Woman's Life
  • 1963 – Hedda Gabler
  • 1964 – The Visit
  • 1964 – The Yellow Rolls-Royce
  • 1967 – Stimulantia
  • 1969 – Cactus Flower
  • 1970 – Henri Langlois
  • 1970 – Walk in the Spring Rain
  • 1973 – From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler
  • 1974 – Morderstwo w Orient Expressie
  • 1976 – A Matter of Time
  • 1978 – Jesienna sonata (Höstsonaten) - reżyseria Ingmar Bergman
  • 1982 – A Woman Called Golda
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy