Szukaj znanych osób

Édith Piaf

Kategoria: Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 11090
Ocena: liczba gł.: 2

Filmografia

Aktorka

  • 1959 Les Amants de demain jako Simone
  • 1958 Música de siempre
  • 1954 Gdyby Wersal mógł mi odpowiedzieć (Si Versailles m'était conté) jako kobieta w tłumie
  • 1954 Boum sur Paris
  • 1954 French Cancan jako Eugénie Buffet
  • 1952 Paris chante toujours!
  • 1948 Neuf garçons, un coeur jako Christine
  • 1946 Étoile sans lumière jako Madeleine
  • 1941 Montmartre-sur-Seine jako Lily
  • 1936 La Garçonne

Filmy biograficzne

  • 1983 Edith et Marcel (prod. fr.; reż. Claude Lelouch)
  • 2007 Niczego nie żałuję - Edith Piaf (prod. fr., bryt., czech.; reż. Olivier Dahan)

Linki zewnętrzne

źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy