Szukaj znanych osób

Clive Owen

Clive Owen

Data urodzenia: 03 października 1964 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1735
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 2009 Sin City 2 jako Dwight
  • 2007 Elizabeth - Złoty wiek (Elizabeth: The Golden Age) jako Sir Walter Raleigh
  • 2007 Shoot 'Em Up jako Pan Smith
  • 2006 Ludzkie dzieci
  • 2006 Plan doskonały (Inside Man) jako Dalton Russell
  • 2005 Savage Grace
  • 2005 Sin City - Miasto grzechu (Sin City) jako Dwight
  • 2005 King Arthur: A Roundtable Discussion jako on sam
  • 2005 Sin City: The Premiere jako on sam
  • 2005 Wykolejony (Derailed) jako Charles Schine
  • 2004 Bliżej (Closer) jako Larry
  • 2004 Król Artur (King Arthur) jako Król Artur
  • 2003 Bez granic (Beyond Borders) jako Nick Callahan
  • 2003 Odpoczniesz po śmierci (I'll Sleep When I'm Dead) jako Will Graham
  • 2002 Tożsamość Bourne'a (Bourne Identity, The) jako Profesor, Zabójca
  • 2002 Hire: Ticker, The jako Kierowca
  • 2002 Hire: Beat the Devil, The jako kierowca
  • 2002 Hire: Hostage, The jako kierowca
  • 2001 Making of 'Gosford Park', The jako on sam
  • 2001 Gosford Park jako Robert Parks
  • 2001 Hire: Chosen, The jako Kierowca
  • 2001 Hire: Ambush, The jako Kierowca
  • 2001 Hire: Powder Keg, The jako Kierowca
  • 2001 Hire: The Follow, The jako kierowca
  • 2001 Hire: Star, The jako kierowca
  • 2000 Second Sight :Kingdom Of The Blind jako DCI Ross Tanner
  • 2000 Second Sight: Parasomnia jako Ross Tanner
  • 2000 Druga strona rzeczywistości (Second Sight II: Hide and Seek) jako DCI Ross Tanner
  • 2000 Zielone palce (Greenfingers) jako Colin Briggs
  • 1999 Druga Strona Rzeczywistości (Second Sight) jako Ross Tanner
  • 1999 Rowerzysta (Split Second) jako Michael Anderson
  • 1998 Echo, The jako Michael Deacon
  • 1998 Krupier (Croupier) jako Jack Manfred
  • 1997 Bent jako Max
  • 1996 Sharman jako Nick Sharman
  • 1996 Żona bogatego mężczyzny (Rich Man's Wife, The) jako Jake Golden
  • 1995 Bad Boy Blues jako Paul
  • 1994 Evening with Gary Lineker, An jako Bill
  • 1994 Turnarround, The jako Nick Sharman
  • 1994 Działo zagłady (Doomsday Gun) jako Dov
  • 1994 Turnaround, The jako Nick Sharman
  • 1994 Niczyje dzieci (Nobody's Children) jako Bratu
  • 1994 Miłość z wrzosowiska (Return of the Native, The)
  • 1993 Class of '61 jako Devin O'Neil
  • 1993 The Magician
  • 1993 Century jako Paul Reisner
  • 1993 West Point. Rocznik '61 (Class Of 61) jako Devin O'Neil
  • 1991 Z zamkniętymi oczami (Close My Eyes) jako Richard
  • 1990 Chancer jako Stephen Crane/Derek Love
  • 1990 Lorna Doone jako John Ridd
  • 1989 Precious Bane jako Gideon Sarn
  • 1989 Capital City
  • 1988 Vroom jako Jake
  • 1986-1992 Boon
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy