Szukaj znanych osób

Anna German

Kategoria: Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 13841
Ocena: liczba gł.: 6

Dyskografia

Albumy studyjne w Polsce

  • 1966 Tańczące Eurydyki LP
  • 1967 Recital piosenek LP
  • 1970 Człowieczy los LP
  • 1971 Wiatr mieszka w dzikich topolach LP
  • 1971 Domenico Scarlatti - Arie z opery "Tetida in Sciro" LP
  • 1974 To chyba maj LP
  • 1978 Anna German LP
  • 1983 Niezapomniane przeboje LP
  • 1984 Jesteś moją miłością LP
  • 1989 Anna German LP
  • 1989 Znaki zapytania LP
  • 1990 Powracające słowa vol. 1 LP
  • 1990 Powracające słowa vol. 2 LP
  • 1991 Zakwitnę różą CD
  • 1991 Recital piosenek CD
  • 1994 Nasza ścieżka CD
  • 1994 Złote przeboje neapolitańskie MC
  • 1995 Planeta Anna vol.1 MC
  • 1995 Planeta Anna vol.2 MC
  • 1998 Wiatr mieszka w dzikich topolach CD
  • 1999 Tańczące Eurydyki CD
  • 1999 Platynowa kolekcja CD
  • 1999 Złote przeboje CD
  • 1999 Bal u Posejdona (Złota kolekcja) CD
  • 2001 Tańczące Eurydyki CD
  • 2001 Recital piosenek CD
  • 2001 Człowieczy los CD
  • 2001 Wiatr mieszka w dzikich topolach CD
  • 2001 Domenico Scarlatti - Arie z opery "Tetida in Sciro" CD
  • 2001 To chyba maj CD
  • 2001 Pomyśl o mnie CD
  • 2003 Człowieczy los CD
  • 2004 Złote przeboje CD

Czwórki

  • 1967 Anna German
  • 1971 Piosenki Perskie

Single

  • 1967 Deszcz na szybie/Uroczysko
  • 1967 Chcę być kochaną/Cygański wóz
  • 1967 Cyganeria/Zimowe dzwony
  • 1969 Melodia dla synka/Jesteś moją miłością
  • 1970 Człowieczy los/Dziękuje Ci mamo
  • 1970 Gałązka snów/Trampowski szlak
  • 1970 Złociste mgły/Za grosiki marzeń
  • 1971 A mama asi como/Quadro cartas
  • 1972 Warszawa w różach/Wiatr mieszka w dzikich topolach

Pocztówki

  • 1963 Cyganeria
  • 1967 A jeżeli mnie pokochasz
  • 1969 Melodia dla synka
  • 1969 Chcę tańczyć w majową noc
  • 1970 Księżyc i róże
  • 1970 Śnieżna piosenka
  • 1970 Być może
  • 1970 Człowieczy los
  • 1970 Skąd przyjdzie noc
  • 1971 Cztery karty
  • 1971 Trzeba się nam pośpieszyć
  • 1974 Gdy śliczna panna
  • 1975 Gdy śliczna panna/Lulajże Jezuniu
  • 1975 Pozwól, żeby ktoś wziął twoje serce/Moje miejsce na ziemi
  • 1978 List do Chopina
  • 1979 Tylko w tangu/Dookoła kipi lato
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy