Szukaj znanych osób

Andie MacDowell

Andie MacDowell

Data urodzenia: 21 kwietnia 1958 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 852
Ocena: brak ocen

Andie MacDowell w Cannes, 2001
Andie MacDowell w Cannes, 2001

Rosalie Anderson "Andie" MacDowell (ur. 21 kwietnia 1958 w Gaffney w stanie Karolina Południowa) – amerykańska aktorka i była modelka.

Wybrana filmografia

  • Barnyard (2006)
  • Salon piękności (Beauty Shop, 2005)
  • Wpadka (Crush, 2001)
  • Uciec przed śmiercią (Harrison's Flowers, 2000)
  • Muppety z kosmosu (Muppets from Space, 1999)
  • Mężowie i żona (Multiplicity, 1994)
  • Michael (1996)
  • Wystrzałowe dziewczyny (Bad Girls, 1994)
  • Cztery wesela i pogrzeb (Four Weddings and a Funeral, 1994)
  • Na skróty (Short Cuts, (1993)
  • Rubin z Kairu (Ruby Cairo, 1993
  • Dzień Świstaka (Groundhog Day, 1993
  • Gracz (The Player, 1992)
  • Hudson Hawk (1990)
  • Zielona karta (Green Card, 1990)
  • Seks, kłamstwa i kasety video (Sex, lies, and videotape,1989)
  • Ognie św. Elma (St. Elmo's Fire, 1985)
  • Greystoke: Legenda Tarzana władcy małp (Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, 1984)

Zobacz też

  • Telekamery

Linki zewnętrzne


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy